Breaking News

Kuchenka do zabudowy

Niezależnie od tego, jaki typ kuchenki wybierzemy: gazową, elektryczną, indukcyjną czy kombinowaną, każdą z nich możemy zaaranżować na dwa sposoby: jako sprzęt wolnostojący lub decydując się na zabudowę urządzenia. Ta druga opcja, choć dużo bardziej kosztowna i mniej elastyczna, ma wiele zalet i jest coraz częściej wybierana, zwłaszcza przez osoby szczególnie przywiązujące wagę do estetyki.

Elegancki, spójny i przemyślany design jest bowiem jednym z najbardziej istotnych argumentów przemawiających za kuchnią pod zabudowę. Kuchenka wpuszczona w blat wygląda bardzo nowocześnie, sprawia wrażenie przestronności i czystości. To zresztą nie tylko wrażenie – decydując się na zainstalowanie płyty grzewczej w blacie, a piekarnik chowając w szafce, zyskujemy miejsce i ułatwiamy sobie sprzątanie, ponieważ brak w tym przypadku jakichkolwiek gromadzących brud i kurz szczelin i szpar między sprzętami i meblami.

Wadą kuchni pod zabudowę jest jej cena – kuchenki wpuszczane w blat są przeciętnie dwa razy droższe od wolnostojących. Niedogodnością może okazać się także utrudniony montaż i mniejsza elastyczność aranżacyjna – kuchenki mają zwykle ustandaryzowane wymiary 60 x 60 x 60 cm, choć coraz częściej znaleźć można np. wpuszczane w blat małe kuchenki z dwoma polami grzewczymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *